مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

یکی از مهم‌ترین مراحل تولید موسیقی، مسترینگ است. مسترینگ به فرآیندی گفته می‌شود که در آن شفافیت موسیقی افزایش پیدا کرده و محصول نهایی برای ارائه به بازار آماده می‌شود. اهمیت مسترینگ به‌این‌خاطر است که در این فرآیند، نویزها و فرکانس‌های مزاحم کاملا حذف می‌شوند تا موسیقی بتواند در تمامی دستگاه‌های صوتی به واضح‌ترین شیوه ممکن شنیده شود. درواقع مسترینگ باعث می‌شود که بخش‌هایی از موسیقی که به اصطلاح گوش‌خراش هستند، تعدیل شده و مانند سایر بخش‌ها شفافیتی کافی به‌دست آورند. اگر شما نیز می‌خواهید اطلاعاتی مفید دررابطه با مسترینگ را به‌دست آورده و با یک اپلیکیشن مسترینگ جدید و پیشرفته به نام AudioMaster: Audio Mastering آشنا شوید، با آکادمی مهآر همراه باشید.

تفاوت میکس و مسترینگ

یکی از عباراتی که شاید شما نیز آن را درکنار مسترینگ شنیده باشید، میکس است. بعضی از افراد به‌اشتباه این دو فرآیند را یکی می‌دانند؛ درصورتی که کاملا جدا هستند و به‌کارهای متفاوتی نیز می‌پردازند. بعد از آماده‌سازی موسیقی، فرآیند میکس فرامی‌رسد که در آن بخش‌های مختلف موسیقی مانند یک پازل، در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. به زبان ساده، صدای خواننده، سازها، اجزای تشکیل‌دهنده موسیقی و…، روی یکدیگر قرار داده می‌شوند تا قطعه نهایی تولید شود. چیزی که در میکس اهمیت دارد، تنظیم میزان صدای هرکدام از این بخش‌ها و اکولایزر شدن صداهای مختلف است. امروزه نه‌تنها استفاده از اپلیکیشن مسترینگ، بلکه استفاده از اپلیکیشن آهنگسازی، مستر و… امری بسیار مرسوم در فرآیند تولید موسیقی است.

بعد از مرحله میکس، نوبت به مسترینگ می‌رسد. در بخش مسترینگ همان‌طور که قبل‌تر نیز اشاره شد، تمامی فرکانس‌ها و صداهای مزاحم حذف یا تعدیل می‌شوند تا موسیقی نهایی در تمامی دستگاه‌های صوتی بتواند صدایی شفاف و دلنشین داشته باشد.

نکته‌ای که در این میان وجود دارد، این است که بسیاری از آهنگسازان معتقد هستند که فرآیند مسترینگ، از میکس پیچیده‌تر بوده و فردی که قصد انجام مسترینگ را دارد، علاوه‌بر داشتن تجهیزات مناسب، باید از مهارت خوبی نیز برخوردار بوده و از تکنولوژی‌های روز به‌بهترین شیوه ممکن استفاده کند. اینجا است که استفاده از پلاگین‌ها و نرم‌افزارهای مسترینگ اهمیت زیادی پیدا می‌کند. با یادگیری این نرم افزارها و خرید تجهیزات، می‌توانید به‌راحتی نسبت به راه اندازی استودیو خانگی خود اقدام کرده و به‌صورت تقریبا حرفه‌ای مشغول به‌کار شوید.

مسترینگ در گذشته

فرآیند مسترینگ در گذشته

در ابتدا مهندسین صدا با استفاده از ابزارهای آنالوگ اقدام به مسترینگ می‌کردند و کاری بسیار سخت و طاقت‌فرسا را در پیش داشتند. بعدها و با دیجیتال شدن ابزارها، فرآیند مسترینگ نیز بسیار راحت‌تر شد؛ البته کیفیت نیز شدیدا افزایش پیدا کرد. به‌نحوی که تفاوت کیفیت موسیقی‌های مسترینگ شده توسط ابزارهای دیجیتال، بسیار بیشتر از موسیقی‌هایی است که توسط ابزارهای آنالوگ مسترینگ شده‌اند.

تاکنون پلاگین‌های متفاوتی برای مسترینگ عرضه شده‌اند که هرکدام از آن‌ها انجام بخش‌ به‌خصوصی از مسترینگ را برعهده دارند. درواقع یک آهنگساز یا مهندس صدا که قصد مسترینگ یک قطعه را دارد، باید پلاگین‌های مختلفی را بلد باشد تا بتواند قطعه نهایی را به‌ شفاف‌ترین حالت ممکن در بیاورد. امروزه نیز بسیاری از فعالان حوزه موسیقی، از این پلاگین‌ها استفاده می‌کنند.

نکته‌ای که دررابطه با پلاگین‌های مسترینگ وجود دارد، این است که میزان هوشمندی آن‌ها بسیار پایین بوده و بسیاری از کارها باید به‌صورت دستی و توسط خود فرد انجام شوند. علاوه‌براین، بسیاری از این پلاگین‌ها نواقصی دارند و یک آهنگساز حرفه‌ای مجبور است تا از چند پلاگین به‌صورت همزمان استفاده کند. اینجا است که اهمیت وجود یک اپلیکیشن مسترینگ به‌خوبی مشخص می‌شود.

 

اپلیکیشن مسترینگ AudioMaster: Audio Mastering

امروزه پیشرفت تکنولوژی تمامی حوزه‌ها را تحت تأثیر قرار داده و حوزه موسیقی نیز از این تأثیرات دور نمانده است. یکی از اپلیکیشن‌های کاربردی که می‌توانید برای فرآیند مسترینگ آن را به‌کار بگیرید، اپلیکیشن AudioMaster: Audio Mastering است. این اپلیکیشن برای تمامی پلتفرم‌ها در دسترس بوده و آهنگسازان و علاقه‌مندان به موسیقی می‌توانند به‌راحتی از آن استفاده کنند. نکته قابل توجهی که در رابطه با این اپلیکیشن وجود دارد، این است که ابزارهای مسترینگ را به‌صورت کامل پوشش داده و با تمامی نواقصی که ممکن است داشته باشد، به‌عنوان اپلیکیشنی کاربردی شناخته می‌شود.

نه‌نتها دررابطه با رشته آهنگسازی، بلکه دررابطه با هر زمینه‌ای، افراد باید کاملا به‌روز باشند تا بتوانند از سایر رقبا پیشی گرفته و محصولات بهتری را تولید کنند. ما نیز پیشنهاد می‌کنیم تا اگر قصد ورود به صنعت موسیقی را دارید، تمامی ابزارهای جدیدی که برای این حوزه معرفی می‌شوند را مورد تست قرار داده و با آن‌ها آشنا شوید.

باتوجه به استقبال خوبی که تاکنون از اپلیکیشن مسترینگ AudioMaster: Audio Mastering شده است، این احتمال وجود دارد که ورژن‌های جدیدی از این اپلیکیشن معرفی شده و نواقص آن روزبه‌روز برطرف شوند. اگر شما نیز تجربه کار با این اپلیکیشن را دارید، می‌توانید نظرات خود را با ما به اشتراک گذاشته و به تحلیل و بررسی این اپلیکیشن بپردازید.

 

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم تا ابتدا توضیحی مختصر دررابطه با مفاهیم میکس و مسترینگ را ارائه کرده و سپس، به تاریخچه و تحولات مسترینگ بپردازیم. درنهایت نیز با معرفی اپلیکیشن مسترینگ AudioMaster: Audio Mastering، این ابزار را به‌طور خلاصه معرفی کردیم تا علاقه‌مندان بتوانند از امکانات آن بهره‌مند شوند. امیدواریم که مطالب گفته شده، مفید واقع شده باشند.

آیا علاوه‌بر پلاگین‌های مسترینگ، اپلیکیشن مسترینگ نیز وجود دارد؟

بله؛ امروزه این امکان وجود دارد که به‌جای استفاده از پلاگین‌ها، از اپلیکیشن‌های مستقل مسترینگ استفاده کنید.

مسترینگ سبب می‌شود تا موسیقی به شفاف‌ترین حال خود در بیاید و برای منتشر شدن آماده شود؛ به‌همین‌خاطر، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

بله؛ در فرآیند میکس، اجزاهای مختلف موسیقی با یکدیگر ترکیب می‌شوند اما در فرآیند مسترینگ، این اجزا مورد اصلاح قرار می‌گیرند.

بله؛ باوجود این‌که این اپلیکیشن جای پیشرفت زیادی دارد، اما با این‌حال بسیاری از قابلیت‌های پیشرفته پلاگین‌های مسترینگ را نیز پوشش می‌دهد.

بله؛ باتوجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی در زمینه موسیقی، این که اپلیکیشن‌های مسترینگ بتوانند جایگزین پلاگین‌ها شوند، بعید نیست.