زمان مطالعه : 5 دقیقه

در پشت صحنه کنسرت هایی که می بینیم و در نظر ما به جز صدای خواننده چیز دیگری چندان به چشم نمی آید چندین روز برنامه ریزی، تعداد زیادی نیروی کار و میلیون ها تومان هزینه نهفته است. شاید فکر کنید که در این میان شرکت های برگزار کننده کنسرت سود کلانی می برند؛ اما واقعیت چیز دیگری است. در این مطلب از آکادمی مهآر قصد داریم به طور کامل جوانب مختلف برگزاری کنسرت، از هزینه های لازم گرفته تا مراحل انجام کار و هماهنگی های لازم را مورد بررسی قرار دهیم. اگر به دنبال یک مقاله کامل و جامع در این مورد هستید که به تمامی سؤالات شما پاسخ دهد تا انتها با ما همراه باشید.

نحوه برگزاری کنسرت برای اسپانسر در 5 مرحله

برگزاری کنسرت فرآیندی بسیار دشوار، پر استرس و زمانبر است؛ اما با داشتن یک برنامه ریزی خوب و مرحله بندی کردن آن می توان تا حد زیادی سطح این دشواری را کاهش داد. مراحل برگزاری کنسرت به شرح زیر می باشد:

1) آماده کردن خواننده برای اجرای کنسرت:

 

اولین و مهم ترین مرحله از اجرای کنسرت هماهنگی و آماده سازی خواننده برای حضور در صحنه اجرا است. معمولاً خواننده باید مدتی پیش از اجرای کنسرت پرهیز غذایی مناسب و استراحت کافی داشته و به اندازه کافی تمرین کرده باشد. 

2) هماهنگی عوامل پشت صحنه:

پس از آمادگی کافی خواننده، دومین مورد مهم در برگزاری کنسرت، هماهنگی عوامل پشت صحنه همچون نورپردازان، تصویربرداران، صداگذاران و… می باشد. اصولاً یک روز پیش از برگزاری کنسرت، خواننده و عوامل پشت صحنه چندین بار به تمرین می پردازند تا در روند اجرای کنسرت اختلالی به وجود نیاید.

3) مراحل اداری برگزاری کنسرت و دریافت مجوز:

پس از هماهنگی عوامل اجرایی کنسرت نوبت به کارهای اداری آن می رسد. برای انجام کارهای اداری برگزاری کنسرت باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

A) ارائه‌ی نامه تقاضای برگزاری کنسرت با ظرفیت حداقل 500 نفر از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاونت هنری

B) پس از ارائه درخواست کتبی به معاونت هنری باید درخواست شما در دبیرخانه به ثبت رسیده و سپس مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • بررسی و بازشنوی اجرای زنده گروه توسط شورای فنی موسیقی
  • تحویل فایل ضبط شده از کلیه قطعاتی که خوانندگان قصد اجرای آن را دارند به اداره موسیقی یا شورای کارشناسی
  • ارائه اشعار تایپ شده ای که مورد تایید شورای شعر واقع شده است به علاوه‌ی نام شاعر
  • ارائه فایل بیوگرافی تمامی اعضای گروه به صورت تایپ شده
  • ارسال یک عدد عکس دسته جمعه از اعضای گروه و سازهایی که در برگزاری کنسرت مورد استفاده قرار می گیرند.

C) پس از طی کردن مراحل گفته شده و دریافت تأییدیه از شورای کارشناسی موسیقی باید مراحل زیر را برای دریافت مجوز طی کنید:

  • ارائه پرسشنامه مربوط به جزئیات برگزاری کنسرت به معاونت هنری و اداره امور موسیقی و یا اداره شهرستان توسط فرد متقاضی
  • معرفی متقاضی به فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان جهت ایجاد هماهنگی و استعلام نظر آن نیرو
  • چنانچه سالن ظرفیت اجرای کنسرت با بیش از پانصد نفر را داشته باشد استعلام از مرکز موسیقی کشور الزامی خواهد بود .
  •  در این قسمت شخص متقاضی باید یکی از شرکت‌ها و موسسه‌های فرهنگی وهنری باشد که فعالیت موسیقی در اساسنامهٔ شرکت و یا موسسهٔ مذکور به ثبت رسیده باشد و یا نمایندگی شرکت و یا موسسه‌ای را با شرایط ذکر شده داشته باشد.
  • پس از طی کردن مراحل فوق، مجوز اولیه در صورت موافقت اداره امور موسیقی و شورای کارشناسی برای شخص صادر خواهد شد.
  • صدور نامه ی نهایی به عنوان فرماندار شهرستان به وسیله ی اداره ی کل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان رضوی به منظور اعلام قطعیت اجرای کنسرت در زمان و مکان مشخص و درخواست تامین نظم و امنیت مکان برگزاری .
  • همه دریافت کنندگان مجوز موظفند به ازای هر اجرا با احتساب ۲ درصد از ظرفیت سالن بلیط لازم برای امکان نظارت در اختیار ادارهٔ امور موسیقی قرار دهند.

تنظیم قرارداد برگزاری کنسرت میان اسپانسر و مجری

همانطور که گفتیم برگزاری کنسرت یک فرآیند به شدت پر استرس و پر ریسک می باشد. چنین پروسه ای نیازمند تنظیم یک قرارداد محکم و رسمی می باشد تا طرفین را موظف کند به تمامی تعهدات و مسئولیت های خود عمل کنند. این قرارداد بین اسپانسر و مجریان منعقد می شود و طرفین را مجاب می کند که بدون کم و کاست به تعهدات خود عمل کنند.

اجزای برگزاری کنسرت

اجزای تیم برگزاری کنسرت

 

قطعاً مدیریت تمامی امور کنسرت از عهده یک نفر بر نمی‌آید و باید مسئولیت کارها و هماهنگی بین افراد مختلف و متخصص تقسیم شود. مدیران اصلی در اجرای یک کنسرت شامل افراد زیر می باشند:

تهیه کننده:

تهیه کننده در واقع نقش اول و اصلی را در برگزاری کنسرت دارا است. در واقع تهیه کننده کسی است که دارای سرمایه مالی بوده و تصمیم گیرنده، مدیر و هماهنگ کننده اصلی تمامی امور کنسرت می باشد.

مدیر هنری:

مدیر هنری همانطور که از نام آن نیز پیدا است شخصی است که سال ها در زمینه موسیقی تجربه دارد و می تواند با استفاده از تجربه خود و توجه به نیاز مخاطب هدف، یک استراتژی دقیق و حرفه ای را برای وایرال شدن اثر هنری و شهرت خواننده ایجاد کند. به نوعی می توان گفت که مدیر هنری همان کسی است که نقشه راه را برای خواننده و عوامل هنری صحنه مشخص می کند. 

اجزای برگزاری کنسرت

مدیر برنامه خواننده:

 

احتمالاً تا به حال نام مدیر برنامه را شنیده اید. مدیر برنامه در واقع شخصی است که دایره روابط اجتماعی گسترده و توانایی مدیریت و برنامه ریزی بالایی دارد. مدیر برنامه به طور کلی فعالیت های شخص خواننده را مدیریت می کند تا از بروز هرگونه مشکل در فعالیت های او جلوگیری کند. 

مدیر اجرایی:

 

 

مدیر اجرایی شخصی است که فعالیت های اجرایی خواننده را مدیریت کرده و با همفکری با تهیه کننده، مسئولیت برگزاری فعالیت های اجرایی مانند برگزاری کنسرت را بر عهده دارد. 

مدیر تبلیغات

مدیر تبلیغات همانطور که از نام آن نیز پیدا است مسئولیت هماهنگی تبلیغات در پلتفرم های مختلف مانند اینستاگرام، وبسایت و… را بر عهده دارد. همچنین هماهنگی تبلیغات محیطی مانند بیلبورد و… نیز بر عهده مدیر تبلیغات می باشد. گفتنی است که در این میان تهیه کننده و مدیر اجرایی نیز نقش مهمی دارند.

میانگین هزینه برگزاری کنسرت چقدر است؟

در بحث برگزاری کنسرت یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن پرداخت بحث هزینه ها است. این هزینه ها از چیزی که فکر می کنید فراتر است و به طور میانگین برگزاری یک کنسرت چیزی حدود 100 میلیون هزینه بر خواهد بود. اکنون بد نیست که به طور جزئی تر هزینه های کنسرت را مورد بررسی قرار دهیم تا آشنایی کامل تری با آن پیدا کنید.

هزینه سالن:

به گفته مدیر روابط عمومی یکی از اسپانسرهای بزرگ کنسرت های تهران در رابطه با هزینه کنسرت ها، هزینه اجاره سالن میلاد نمایشگاه بین المللی و برج میلاد به مدت یک روز و برای برگزاری دو سانس چیزی حدود 41 میلیون تومان برآورد می شود. ضمناً همیشه ردیف چهار صندلی ها در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی متعلق به مدیران سالن بوده و شرکت برگزار کننده حق فروش بلیط های آن را ندارد.

هزینه نورهای مکمل

 

در بسیاری از مواقع نور استیج برای صحنه اجرا کافی نیست و برگزار کنندگان کنسرت باید برای این که نور را به حالت استانداردی برسانند و این کار حدود 1.5 تا 2 میلیون تومان هزینه بردار است.

هزینه خواننده:

 

 

یکی از اصلی ترین هزینه ها در برگزاری کنسرت، دستمزد خواننده است. در حال حاضر خوانندگان برای هر سانس مبلغی حدود 30 الی 40 میلیون دریافت می کنند.

هزینه اماکن

 

 

شاید اصلاً این هزینه به ذهن کسی خطور نکند؛ اما در هر کنسرت چیزی حدود 3.5 تا 4 میلیون تومان برای هر سانس به اداره اماکن پرداخت می شود. همچنین حدود 5 الی 7 درصد هزینه فروش بلیط ها توسط مراکز فروش بلیط دریافت می شود.

 

همانطور که می بینید از چندین میلیون هزینه ای که از فروش بلیط کنسرت ها به دست می آید تنها بخشی از آن سود اسپانسر کنسرت می باشد و مابقی هزینه محسوب می شود.

کلام آخر

در این مطلب تلاش بر این بود که شما را با نحوه برگزاری کنسرت، هزینه برگزاری کنسرت، تنظیم قرارداد کنسرت و مواردی از این دست آشنا کنیم. امید است با مطالعه این مطلب پاسخ تمامی سؤالات خود را یافته باشید.